Detectare Blocator de Reclame

Selectați Limba

Blocator de Reclame Detectat

Se pare că folosești un blocator de reclame. Site-ul nostru depinde de reclame pentru a oferi conținut premium gratuit tuturor utilizatorilor.

Te rugăm să dezactivezi blocatorul de reclame pentru a continua să navighezi pe site și să te bucuri de conținutul nostru premium.

 

GreciaAccidente și infracțiunieducaţie

Ministerul Educației: Urmează o platformă pentru raportarea incidentelor de violență în școli

Ministerul Educației: Urmează o platformă

Ministerul Educației face un pas pentru a face față violenței din școli, care a luat forma unei ciumă, cu cazuri zilnice recent .

Modalități de a face față violenței în comunitatea școlară vor fi prezentate, săptămâna viitoare, cu un proiect de lege care, printre altele, va permite victimelor agresiunii școlare să vorbească fără teamă, dar și să găsească sprijin.

Printre celelalte prevederi, este prevăzută dezvoltarea unei platforme de înregistrare a incidentelor de violență intrașcolară, care va fi susținută tehnic de Institutul de Tehnologie și Publicații Calculatoare (ITYE) DIOFANTOS, organizația responsabilă și de publicație. a manualelor.

Scopul ministerului este ca această platformă să fie centrul digital central pentru violența și hărțuirea în cadrul școlii. Platforma va fi disponibilă pentru toți cei care doresc să depună o reclamație în mod anonim, dar și pe nume dacă doresc. Destinatarii acestor rapoarte vor fi ofițerii de violență și intimidare în școală din fiecare școală, precum și echipele de acțiune. După cum a spus ministrul Educației Niki Kerameos, „proiectul de lege va include și o prevedere inclusă în „Programul de prietenie”, care va prevedea o platformă digitală, în care va exista o prevedere pentru plângeri anonime cu privire la incidente de violență școlară, în pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a vorbi . Este un program nou, care va permite reclamații anonime și se va face foarte imediat, proiectul de lege urmând să fie discutat săptămâna viitoare”.

Ministrul a precizat că în școli au fost angajați 3.200 de psihologi și asistenți sociali, există consilieri de viață școlii și a subliniat că avem multe plângeri despre presupuse incidente de abuz sexual, care ar fi fost mai puține dacă am fi avut cursuri de educație sexuală din a 3-a. nota cu câțiva ani mai devreme.

Ce este programul „Prietenie”.

Noul program „PRIETENIE” include o rețea de acțiuni și material educațional orientat pentru agresiune școlară și întărirea mediului sigur. Principalele sale obiective sunt prevenirea, tratarea și protecția copiilor și adolescenților împotriva tuturor formelor de violență și se adresează funcționarilor din învățământ, cadrelor didactice, elevilor și părinților.

Planificat: Material educațional țintit pentru formarea profesorilor și crearea unui hub digital special privind violența și hărțuirea în școală. De asemenea, protocoale speciale pentru prevenirea violenței și agresiunii în cadrul școlii, gestionarea incidentelor și răspuns.

Instruirea personalului din invatamant pentru programul „Prietenie” impotriva agresiunii scolare.

La începutul anului școlar a avut loc un seminar de formare pe tema „Prevenirea și răspunsul la violența școlară” pentru prezentarea noului program anti-bullying „Filia” și a Platformei de înregistrare a incidentelor la care au participat 200 de cadre din învățământ, inclusiv directori regionali de educație, directori de învățământ primar și secundar, precum și șefi ai KEDASY din toată Grecia. Inițiativa a avut ca scop prevenirea și abordarea eficientă a fenomenului de agresiune școlară. S-a evidențiat necesitatea cultivării tuturor acelor abilități care sunt deja incluse în Tema Atelierelor de aptitudini și ajutor în prevenire, precum:

Respect reciproc și diversitate,
Înlăturarea stereotipurilor și promovarea egalității,
Respect pentru reguli și comportament pozitiv,
Solidaritate, valori democratice și cetățenie activă.